Tips på fler reseguider

Suffolk County

Suffolk County är större än Nassau County och ligger längre ut på ön. I länet ligger också de två halvöarna som ligger längst ut på Long Island: North Fork och South Fork.

Suffolk är lik det mindre Nassau men har många platser och saker som gör den unik och väldigt värd att besöka. Det finns t.ex. över 25 fyrar på hela Long Island. En av de mest omtalade och populära fyrarna är Montauk Point fyren som ligger längst ut på den södra halvön. George Washington bestämde att den skulle byggas 1796 och sedan dess har den stått där. Det var den första byggda fyren i staten New York. Det är tillåtet att klättra upp i fyren för att se den otroliga utsikten, vilket man också får göra på Fire Island fyren och Horton Point fyren.

Suffolk är även hem till många trevliga aktiviteter för barn. En mycket populär attraktion är vattenparken Splish Splash som är en av de bästa i hela USA. Om man vill uppleva mer vatten ska man bege sig till Atlantis Long Island Aquarium Exhibition Center som ligger i staden Riverhead. Här finns det hur mycket som helst att se; allt från sjölejon till hajar. Det finns över 100 utställningar och många är interaktiva. Här finns också ett levande korallrev på display – ett av de största i världen.

Suffolk har många stränder, varav två hamnar på listan av Dr. Stephen Leathermans (även kallad Dr. Beach) ”Top Ten Beaches.” Main Beach i East Hampton är en av dem, medan Cooper’s Beach i Southampton faktiskt vann titeln som USA:s bästa strand.

Under sommarmånaderna dyker många New York-bor upp på Long Island, där nationaldagen fjärde juli är den mest populäraste. Då en del väljer att hålla sig i centrala Long Island är det betydligt fler som ger sig ut till Hamptons, långt ut på den södra halvön. Och bli inte förvånad om du skulle se en kändis eller två – många av Hollywoods bästa ser Hamptons som den perfekta platsen för sommarsemestern. Det är en vacker plats med stora hus, långa, vita stränder och trendiga restauranger, men det gör också Hamptons till ett dyrt ställe att besöka.