Tips på fler reseguider

Nassau County

Nassau County är det mindre av de två områdena som Long Island består av. Här finns många museer, parker och den populära stranden Jones Beach. Nassau ligger nära Brooklyn och Queens, så den som vill ta sig in till New York därifrån har väldigt lätt att göra det. I Nassau County finns det två storstäder och tre småstäder med många små byar över hela området.

Nassau County har många museer som ett flygfarts museum och ett barn museum. Man kan också besöka den kände före detta presidentens Theodore Roosevelts hem.

Precis som resten av Long Island har Nassau County fantastiska långa, vita stränder. Många stränder erbjuder inte bara bad utan aktiviteter som surfing, camping och kajakpaddling.  I området ligger också Nassau County Parker som erbjuder massor av aktiviteter. Den största är Eisenhower Park som har en yta på 3.8 kvadratmeter, vilket är större än Central Park.  Här finns det en 18-håls golfbana, 17 basebollfält, 16 tennisplaner och 3 fotbollsplaner. I parken ligger också Nassau County Aquatic Center, en av landets finaste simhallar där tävlingar i världsklass hålls årligen. Hallen är öppen för allmänheten. En annan populär park är Jones Beach State Park som har utnämnts till världens bästa strand. Stranden är över 16 km och lång får upp till sex miljoner besökare varje år. Man kan ta sig till parken med cykel, båt, bil och, under somrarna, buss. Parken erbjuder mycket mer, så kolla alltid vad det finns att göra när du är där.

Shopping är också populärt på ön och det finns allt från stora gallerior till småbutiker. Eftersom Long Island ligger så nära New York kan man även ta sig till Manhattan för att shoppa och sedan lätt ta sig tillbaka.