Tips på fler reseguider

Queens County

Queens County, en av de fem stadsdelarna i New York City, ligger i den östliga delen av Long Island och erbjuder en fascinerande blandning av kultur, natur, och en mångfald av aktiviteter för besökare att utforska. Här är en omfattande reseguide för att hjälpa dig att planera din resa till Queens County.

Hur man kommer dit:

Queens är lättillgängligt från andra delar av New York City och andra närliggande områden. De två största flygplatserna i området är John F. Kennedy International Airport (JFK) och LaGuardia Airport (LGA). Från flygplatserna kan du enkelt ta taxi, buss eller tunnelbana till Queens.

När man ska åka:

Queens är ett bra resmål året runt, men det finns olika saker att göra beroende på säsongen. Sommaren (juni till augusti) är perfekt för utomhusaktiviteter, medan våren och hösten (april till maj och september till oktober) erbjuder bekvämt väder för att utforska stadsdelens parker och kulturella sevärdheter. Vintern (december till februari) är en bra tid att utforska inomhusaktiviteter och museer.

Queens County - Queens County

Boende:

Queens erbjuder en rad olika boendealternativ för alla budgetar och smaker. Några populära områden att överväga inkluderar:

 • Long Island City: Nära till Manhattan och med utsikt över staden. Här finns ett urval av hotell, inklusive några med takterrasser med fantastisk utsikt.
 • Astoria: Känd för sin mångfald och enkel tillgång till tunnelbanan. Det finns ett antal charmiga boutique-hotell och prisvärda alternativ här.
 • Flushing: Ett bra område för matälskare med en mängd olika asiatiska kök. Här finns också några prisvärda hotell och vandrarhem.

Sevärdheter och Aktiviteter:

 1. Flushing Meadows-Corona Park: Besök detta stora stadsparkerområde som tidigare var värd för världsutställningen 1964-1965. Här hittar du Queens Botanical Garden, Queens Museum, och ikoniska Unisphere.
 2. Queens Museum: Utforska Queens Museums samlingar, inklusive den återgivna världsutställningen, och njut av konst och kulturella utställningar.
 3. Rockaway Beach: Slappna av på den långa, breda stranden i Rockaway Beach och njut av surfing, sol och saltvatten.
 4. Queens Zoo: Ta en tur genom Queens Zoo och träffa djur som björnar, amerikanska bison och alpackor.
 5. Citi Field: Om du är en sportentusiast, försök att få biljetter till en New York Mets-basebollmatch på Citi Field.
 6. Kulturell mångfald: Queens är känd för sin mångfald och det finns gott om områden att utforska olika kulturer och smaker, inklusive Greek Astoria, Chinatown i Flushing och Little India i Jackson Heights.

Transport i Queens:

Queens har ett välutvecklat kollektivtrafiksystem med tunnelbana, bussar och spårvagnar som gör det enkelt att ta sig runt. Det finns också många cykelvägar och uthyrningsmöjligheter för cyklister.

Tips för din resa:

 • Prova lokal mat: Queens är känt för sin mångfaldiga matkultur, så se till att prova olika rätter från hela världen.
 • Utforska parker: Queens har många vackra parker och grönområden, så ta dig tid att njuta av naturen och ta promenader eller picknicks.
 • Evenemang: Kolla in lokala evenemang som konserter, festivaler och utomhusmarknader som kan äga rum under din vistelse.

Queens County är en fascinerande och varierad destination som erbjuder en mängd olika aktiviteter och upplevelser. Oavsett om du är intresserad av kultur, natur eller mat, kommer Queens att förtrolla dig med sin mångfald och värme. Planera din resa noggrant och njut av allt som Queens County har att erbjuda.