Tips på fler reseguider

Kings County (Brooklyn)

Kings County, mer känd som Brooklyn, är en pulserande stadsdel i New York City och en av de mest mångsidiga och spännande platserna att besöka i Long Island. Brooklyn har något för alla, från kultur och konst till fantastisk mat och unika stadsdelar. Här är en reseguide för att hjälpa dig att utforska Brooklyn.

brooklyn bridge - Kings County (Brooklyn)

Hur man kommer dit:

Brooklyn är en av New York Citys fem stadsdelar och är enkelt att nå med kollektivtrafik, bil eller till och med till fots om du befinner dig i närheten av Manhattan. De två största flygplatserna i området är Brooklyn är John F. Kennedy International Airport (JFK) och LaGuardia Airport (LGA). Från flygplatserna kan du ta en flygtransfer, taxi, buss eller tunnelbana till Brooklyn.

När man ska åka:

Brooklyn är ett fantastiskt resmål året runt. Sommaren (juni till augusti) är perfekt för att njuta av festivaler och utomhusaktiviteter. Våren och hösten (april till maj och september till oktober) erbjuder bekvämt väder för att utforska stadsdelens kultur och sevärdheter. Vintern (december till februari) är ett bra tillfälle att upptäcka Brooklyns mysiga kaféer och inomhusaktiviteter.

Boende:

Brooklyn har en mängd olika boendealternativ för alla budgetar och smaker. Här är några populära områden att bo i:

 • Williamsburg: Känd för sin konstscen och trendiga kaféer och barer. Här finns allt från lyxiga hotell till prisvärda vandrarhem.
 • Downtown Brooklyn: Nära till många av Brooklyns sevärdheter och bra kollektivtrafikförbindelser till Manhattan.
 • Park Slope: En charmig stadsdel med vackra radhus och en avslappnad atmosfär.

Sevärdheter och Aktiviteter:

 1. Brooklyn Bridge: Ta en promenad eller cykeltur över den ikoniska Brooklyn Bridge och njut av fantastisk utsikt över Manhattan.
 2. Brooklyn Museum: Utforska den imponerande samlingen av konst och kultur på Brooklyn Museum, inklusive egyptiska mumier och moderna konstverk.
 3. Brooklyn Botanic Garden: Vandra genom de vackra trädgårdarna och njut av naturens skönhet året runt.
 4. Coney Island: Besök det historiska nöjesområdet Coney Island, med dess berömda nöjesfält och strandpromenad.
 5. Brooklyn Heights Promenade: Ta en promenad längs denna vackra strandpromenad med enastående utsikt över Manhattan skyline.
 6. Williamsburg Street Art: Utforska gatukonsten i Williamsburg, där du hittar färgglada muraler och konstnärliga uttryck på väggarna.
 7. Smakrik Mat: Brooklyn är känt för sin varierade och utsökta mat. Prova pizzan på Di Fara, det judiska köket på Russ & Daughters, eller smaka på moderna matupplevelser på en av de många trendiga restaurangerna.

Transport i Brooklyn:

Brooklyn har ett utmärkt kollektivtrafiksystem som inkluderar tunnelbana, bussar och spårvagnar. Det är enkelt att ta sig runt till de olika stadsdelarna och sevärdheterna. Om du föredrar att cykla finns det också många cykelvägar och uthyrningsmöjligheter i stadsdelen.

Tips för din resa:

 • Utforska kvarteren: Brooklyn är känt för sina olika kvarter, så ta dig tid att utforska flera av dem, var och en med sin egen unika charm.
 • Respektera lokalbefolkningen: Brooklyn har en stark gemenskap och en eklektisk befolkning. Var vänlig och visa respekt för lokalbefolkningen.
 • Kolla in evenemang: Kolla lokala evenemang och festivaler som kan äga rum under din vistelse, som Brooklyn Book Festival eller Smorgasburg matmarknad.

Brooklyn är en spännande och mångsidig destination som erbjuder något för alla. Oavsett om du är intresserad av kultur, mat, konst eller bara vill utforska en unik stadsdel, kommer Brooklyn att erbjuda en minnesvärd upplevelse. Planera din resa noggrant och njut av allt som Kings County har att erbjuda.